Flera karaktärer sökes till actionfilm

Hej alla härliga skådespelare.
Vi är en grupp gymnasieelever i tredje ring som just nu håller på med förproduktionen inför vår examensfilm (kortfilm) som kommer spelas in under våren 2017 (mars).

Vår film är en actionfylld film om ett bankrån, det som gör filmen speciell är våra 4 huvudkaraktärer, som vi genom filmens gång via någon sorts flashback kommer lära känna på ett nytt och häftigt sätt. Vi förklarar självklart mer i samband med ev. casting.

Det vi söker nu är våra 4 huvudroller och 3 biroller i filmen:

Huvudroller:
Henrik: 40-50 år gammal, gruppens ledare, hård, bestämmande, men ändå omtänksam.
Daniel: 20-40 år gammal, amerikanare, pratar endast engelska (skådespelare måste prata flytande engelska), f.d proffsboxare, tuff, biffig, bra med vapen.
Tom: 25-40 år gammal, gruppens skojare, driver mycket med Daniel.
John: 20-25 år gammal, tech pro, orolig, nervös, rädd för rånet.

Biroller:
Elderly man: 60-90 år gammal, äldre lite uppkäftig man, blir slagen och nedskjuten (så skådespelare bör vara rörlig)
Boss (bankchefen): 40-60 år gammal, feg självisk lögnare, kan vara både aggressiv och rädd.
Swat leader: 30-60 år gammal, "stark" röst

Vi tänker oss som ni ser att huvudrollerna och en del av birollerna är män, men vi tar gärna in även kvinnor på casting för dessa roller, det viktigaste för oss är skådespelarens förmåga, inte könet.

huvudrollerna kommer vi troligtvis behöva för 2-4 dagars inspelning var, och birollerna 1-2 inspelningsdagar (alla under mars månad, troligtvis slutet av mars) Och casting kommer ske veckorna efter jullovet/nyår. Alla inspelningar sker i Stockholm så skådespelare måste ha möjlighet att själva ta sig inspelning.

Alla våra huvudroller kommer prata engelska någon gång under filmen, men endast Daniel behöva kunna prata riktigt bra engelska, och Henrik bör kunna prata engelska men behöver inte låta som modersmål.

Vi är ledsna över att vi tyvärr inte kommer kunna betala ut någon ersättning, vi har otroligt tajt budget och behöver fokusera på att skaffa bra teknisk utrustning, men vi kommer självklart fixa fika och mat under inspelningarna. Och då vi verkligen kämpar för att göra en otroligt bra actionfilm, så kommer detta vara super att ha på era CV'n och självklart blir det en rolig och annorlunda upplevelse som ni inte vill missa!

Vi hör troligtvis av oss till de som vi vill ta in på casting någon gång i början av januari.

Alla som söker måste vara tillgängliga för inspelning mars månad 2017, casting januari/februari, måste kunna ta sig till Stockholm, vara ok med att jobba gratis och ha en positiv inställning ;D


Läs mer

Ansökningstiden har gått ut

Ansökningstiden för det här jobbet har gått ut. Du kan fortfarande läsa om det, men det går inte längre att söka.

Se alla jobb